pen

Wanneer u zich voor gesprekken bij de Psychologenpraktijk Best wilt aanmelden, kunt u dat het beste via deze website doen. De actuele wachttijd is ongeveer 14 tot 16 weken voor volwassenen en voor kinderen en jeugd ongeveer 12 tot 16 weken wachttijd (december 2023).

Voor volwassenen is het tevens mogelijk om online een behandeling te volgen. De wachttijd hiervoor is doorgaans korter. We kunnen niet precies aangeven hoeveel korter de wachttijd zal zijn, dit is afhankelijk van diverse factoren. Indien u hiervoor in aanmerking wilt komen kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier.

Bij Psychologenpraktijk Best geldt dat er over het algemeen geen extra wachttijd is voor de start van de behandeling, wanneer u eenmaal bent ingepland voor een intake. U kunt dus direct verder met behandeling nadat de intake heeft plaatsgevonden. De wachttijd is niet afhankelijk van uw zorgverzekeraar of van de problematiek waar u hulp voor zoekt. Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen). Mocht u specifieke wensen hebben ten aanzien van welke behandelaar of specifieke tijden dan kan de wachttijd wel langer worden.

Klik hier om uzelf aan te melden voor een gesprek.
Klik hier om uw kind aan te melden voor een gesprek.